αρχική εταιρεία κατάλογος ενημέρωση χρήση & συντήρηση επικοινωνία
 
 
 
 
 
 
 
Newsletter
 

- Τι είναι το ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ ;

Τα ενεργειακά τζάκια καταλαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, καθώς προτιμώνται για την ποιότητα και την ασφάλεια που παρέχουν όσον αφορά τη λειτουργία τους.   Επίσης, όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν την κατηγορία αυτή, καθώς με τη χρήση των ενεργειακών τζακιών .....


 .....  αφενός, επιτυγχάνουν μείωση στο κόστος θέρμανσης και, αφετέρου, εξασφαλίζουν μια πηγή θέρμανσης στο χώρο με υψηλή απόδοση.  Με το ενεργειακό τζάκι έχουμε τη δυνατότητα θέρμανσης χώρου πολλών τετραγωνικών μέτρων. 

Ούτε ο αεροθάλαμος, ούτε το βεντιλατέρ όμως κάνουν μια εστία ενεργειακή.  

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖ¶ΚΙ;

Ενεργειακή εστία ή ενεργειακό τζάκι είναι οι κλειστού τύπου εστία με πόρτα (τζάμι), που από τη καύση του ξύλου αποδίδουν το μεγαλύτερο ποσοστό της θερμότητας μέσα στο χώρο (πάνω από 60% μέχρι και  85%)     Μεγάλο ποσοστό απόδοσης έχουν οι εστίες τριών τοιχωμάτων, που ο εσωτερικός τους ανακλαστήρας εμποδίζει την θερμότητα να φύγει από την καπνοδόχο.  Η πόρτα της εστίας κλείνει στεγανά και υπάρχει ρυθμιστής αέρα για ελεγχόμενη καύση.  Με την έλλειψη οξυγόνου όταν η πόρτα είναι κλειστή μειώνεται η κατανάλωση των ξύλων και αυξάνεται η θερμική απόδοση.  

Ενεργειακό τζάκι αέρα

Τα ενεργειακά τζάκια εκμεταλλεύονται τις μεταλλικές επιφάνειες των τοιχωμάτων που βρίσκονται στο πίσω μέρος της εστίας δημιουργώντας ένα κύκλωμα αέρος. Με τον τρόπο αυτό διοχετεύεται στο κάτω μέρος της εστίας ψυχρός αέρας ο οποίος στη συνέχεια θερμαίνεται στο πίσω μέρος του εστίας του τζακιού, γίνεται ελαφρύτερος και διοχετεύεται μέσα στο εσωτερικό χώρο της οικίας, είτε στο δωμάτιο που βρίσκεται τοποθετημένο το τζάκι, είτε με τη βοήθεια * βεντιλατέρ μέσω αεραγωγών σε άλλο δωμάτιο. Με τον τρόπο αυτό θερμαίνουμε ένα ή περισσότερους χώρους.

 * Βεντιλατέρ αέρα μπορεί να προστεθεί στις περισσότερες ενεργειακές εστίες τζακιού και προσφέρει πιο άμεση θερμική απόδοση.  Με το βεντιλατέρ μπορεί να γίνει η διανομή της θερμότητας.   Το βεντιλατέρ στο τζάκι επιτρέπει τη διοχέτευση ζεστού αέρα μέσα από εύκαμπτους σωλήνες (αεραγωγούς),  φτάνοντας σε έναν ή σε περισσότερους χώρους οι οποίοι θα θερμανθούν ομοιόμορφα.

 

Τζάκι καλοριφέρ (ενεργειακό τζάκό νερού) 

Το τζάκι καλοριφέρ δεν διαφέρει από το αερόθερμο ενεργειακό τζάκι, όσον αφορά το οπτικό αποτέλεσμα μέσα στον χώρο.   Τοποθετείται και διακοσμείται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως ένα ενεργειακό τζάκι αέρα, ενώ απαιτεί κι εκείνο τοποθέτηση καμινάδας συγκεκριμένου μήκους και διατομής.  Έχουν την ίδια φιλοσοφία λειτουργίας με τα αερόθερμα αλλά αντί για αέρα ζεσταίνουν νερό.   Ανάμεσα στα τοιχώματα της εστίας, (στο πίσω μέρος της εστίας)  υπάρχει ο χώρος μέσα στον οποίο θερμαίνεται το νερό.   Η ποσότητα του νερού που μπορεί να θερμαίνεται μέσα σε αυτό τον χώρο εξαρτάται από το μέγεθος της θερμαντικής απόδοσης της εστίας.   Το νερό αυτό μεταφέρεται με τη βοήθεια ενός κυκλοφορητή σε σώματα καλοριφέρ.   Το πλεονέκτημα της θέρμανσης με τζάκι καλοριφέρ, είναι πως ο τρόπος λειτουργίας του επιτρέπει την ομοιόμορφη διανομή της θερμότητας σε όλους τους χώρους της κατοικίας που υπάρχει σώμα καλοριφέρ.    Έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με τον ηλιακό, μπόιλερ ζεστού νερού, οπότε όση ώρα η εστία του τζακιού είναι ενεργή να μας προσφέρουν  ζεστό νερό οικιακής χρήσης..   Έχουν υψηλές αποδόσεις και μεγάλη θερμική ισχύ και μπορούν να θερμάνουν χώρους μέχρι 300 m². 

Προσοχή! Θεωρείται ενεργειακό ένα κλειστό τζάκι όταν πληρεί προδιαγραφές που πιστοποιούνται γραπτά από τους κατασκευαστές και συνοδεύεται από διεθνείς πιστοποιήσεις . Πρέπει να αναφέρεται απόδοση σε kw, κατανάλωση ξύλου, βαθμό απόδοσης, βάρος, σε ορισμένα αναφέρεται ακόμα και η εκπομπή των ρύπων. 

 

 * Όλα τα προϊόντα που αντιπροσωπεύουμε τηρούν τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις που αφορούν τα ενεργειακά τζάκια εσωτερικού χώρου και διαθέτουν πιστοποίηση CE σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ συνοδεύονται πάντα από πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.

  Αντιπροσωπεύοντας αποκλειστικά στο Ρέθυμνο, Ενεργεικές Σόμπες & Τζάκια απο τις πιο ποιοτικά και τεχνολογικά προηγμένες εταιρίες του εξωτερικού, σας καλούμε να δείτε τις προτάσεις μας για προϊόντα που θα σας προσφέρουν οικονομία στην θέρμανση και θα βοηθήσουν να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας, αναβαθμίζοντας το περιβάλλον σας.


ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΤΖΑΚΙ

 
 
 
 
Επικοινωνία
 
28310 25499
info@georgoulakis.gr
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες