αρχική εταιρεία κατάλογος ενημέρωση χρήση & συντήρηση επικοινωνία
 
 
 
 
 
 
 
Newsletter
 

- Τι είναι ΤΖΑΚΙ ΝΕΡΟΥ ( ΤΖΑΚΙ ΛΕΒΗΤΑΣ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ) ;

 Ενεργειακό τζάκι νερού ή Τζάκι λέβητας είναι οι κλειστού τύπου εστία με πόρτα (τζάμι) τριών τοιχωμάτων που ανάμεσα στα τοιχώματα της εστίας του τζακιού υπάρχει ο χώρος μέσα στον οποίο θερμαίνεται το νερό.   Η ποσότητα του νερού που μπορεί να θερμαίνεται μέσα σε αυτό τον χώρο εξαρτάται ........


...... από το μέγεθος της θερμαντικής απόδοσης της εστίας. Το νερό αυτό μεταφέρεται με τη βοήθεια ενός κυκλοφορητή σε σώματα καλοριφέρ.   

Υπάρχουν μοντέλα που καίνε ξύλο και μπριγκέτες ή πέλετ (pellet). Το πέλετ  δίνει στο τζάκι τη δυνατότητα της αυτοτροφοδοσίας.    Να μην χρειάζεται δηλαδή να είμαστε στον χώρο και να το τροφοδοτούμε εμείς. Το ενεργειακό τζάκι καλοριφέρ από τη καύση του ξύλου αποδίδει το μεγαλύτερο ποσοστό της θερμότητας στο νερό. 

 

 

 

Για την κατασκευή:

 Μια εγκατάσταση με ενεργειακό τζάκι λέβητα δεν διαφέρει πολύ από μια εγκατάσταση με λέβητα πετρελαίου.  Η πηγή θερμότητας θα είναι το τζάκι μας .

  Σε σπίτι που προϋπάρχει λέβητας πετρελαίου μπορεί να λειτουργείτε και τα δύο είδη θέρμανσης εναλλακτικά ή μπορεί το τζάκι να αντικαταστήσετε πλήρως τον παλιό λέβητα πετρελαίου.

  Η διανομή του ζεστού νερού θα γίνεται σε κλασσικά θερμαντικά σώματα που θα είναι κατανεμημένα στα δωμάτια της οικίας.   Υπάρχει η δυνατότητα και άλλων τύπων θέρμανσης, όπως το ενδοδαπέδιο σύστημα, τα fan coil, κλπ.  

 Έπειτα, μπορούμε να έχουμε από το τζάκι λέβητα ζεστό νερό χρήσης χρησιμοποιώντας μέρος της θερμότητας του τζακιού, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους λέβητες πετρελαίου.

 

Για την τοποθέτηση:

Η κατασκευή, τοποθέτηση και επένδυση του τζακιού λέβητα καλοριφέρ είναι και πιο σημαντική από την επιλογή και αγορά της εστίας.   

ΠΡΟΣΟΧΗ !   Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή του κατάλληλου ατόμου που θα την πραγματοποιήσει, γιατί δυστυχώς, σήμερα όλοι οι σοβατζήδες, μαρμαράδες, γυψαδόροι και τόσοι άλλοι άσχετοι και μη γνώστες των τεχνικών κατασκευής τζακιού με μαντεμένια ενεργειακή εστία, επαγγέλλονται τους ειδικούς.

Φυσικά τα προβλήματα που ακολουθούν μια κατασκευή από ακατάλληλα άτομα θα είναι δικά σας.

  Οπωσδήποτε, προς αποφυγή προβλημάτων και δυσάρεστων εκπλήξεων σχετικά με την τοποθέτηση του τζακιού και την κατασκευή της καμινάδας, την λήψη αέρα αναπλήρωσης κλπ., σας συνιστούμε να έχετε μια λεπτομερή συζήτηση και ενημέρωση από τους τεχνικούς της εταιρείας μας, η οποία θα σας απαλλάξει από προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον.

           ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Ένα ενεργειακό τζάκι λέβητας μπορεί να μας προσφέρει οικονομικότερη θέρμανση, όχι μόνο του χώρου στον οποίο είναι εγκατεστημένο αλλά ολόκληρης της οικίας, και ζεστό νερό χρήσης.
  • Το πλεονέκτημα της θέρμανσης με τζάκι καλοριφέρ, είναι πως ο τρόπος λειτουργίας του επιτρέπει την ομοιόμορφη διανομή της θερμότητας σε όλους τους χώρους της κατοικίας που υπάρχει σώμα καλοριφέρ.    
  • Ένα ενεργειακό τζάκι νερού με καύσιμο ξύλο αποδίδει συνήθως το 75-80% της θερμότητας της καύσης ενώ με καύσιμο πελλετ (pellets)  η απόδοση αυξάνεται στο 95%.  (Τη στιγμή που ένα απλό παραδοσιακό τζάκι ανοιχτού τύπου αποδίδει περίπου 15% της θερμότητας).   Αυτή η διαφορά στην απόδοση  οφείλεται στην καλύτερη καύση του ξύλου λόγω ελεγχόμενης  καύσης. Η εξοικονόμηση που επιτυγχάνουμε με τη χρήση του ξύλου σε σχέση με το πετρέλαιο είναι περίπου 60% .
  • Επίσης το τζάκι λέβητας διαθέτει ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου θερμοκρασίας.
  • Υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμού για αυτόματο άναμμα και σβήσιμο στα τζάκια με καύσιμο pellet.
  • Τα τζάκια καλοριφέρ μπορούν  να συνδεθούν με τον ηλιακό, μπόιλερ ζεστού νερού, οπότε όση ώρα η εστία του τζακιού είναι ενεργή να μας προσφέρουν  ζεστό νερό οικιακής χρήσης..  
  • Έχουν υψηλές αποδόσεις και μεγάλη θερμική ισχύ και μπορούν να θερμάνουν χώρους μέχρι 300 m². 
  • Η πόρτα από τζάμι που διαθέτει το τζάκι παρέχει ασφάλεια από τις σπίθες τις φωτιάς, αποφυγή όλων των πιθανόν οσμών μέσα στο χώρο

 Η εταιρία ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΚΗΣ TZAKIA αντιπροσωπεύει αποκλειστικά στο Ρέθυμνο,  ενεργειακά τζάκια νερού καλοριφέρ  από τις πιο ποιοτικά και τεχνολογικά προηγμένες εταιρίες του εξωτερικού.     Σας καλούμε να δείτε τις προτάσεις μας για προϊόντα που θα σας προσφέρουν οικονομία στην θέρμανση και θα βοηθήσουν να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας, αναβαθμίζοντας το περιβάλλον σας.

 


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

* Όλα τα προϊόντα που αντιπροσωπεύουμε τηρούν τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και διαθέτουν πιστοποίηση CE σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ενώ συνοδεύονται πάντα από πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.

 
 
 
 
Επικοινωνία
 
28310 25499
info@georgoulakis.gr
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες