αρχική εταιρεία κατάλογος ενημέρωση χρήση & συντήρηση επικοινωνία
 
 
 
 
 
 
 
Newsletter
 

- Πώς να διακοσμήσω το τζάκι μου ;

  Αφού καλύψουμε τις ανάγκες για τη λειτουργικότητα, η επένδυση, η μορφή και η όψη δηλαδή που θα έχει το τζάκι επιλέγεται βάση του γενικότερου στυλ που θέλουμε να δώσουμε στο χώρο μας.      Η τελική αισθητική του τζακιού επηρεάζετε ....... 


......  κατά κύριο λόγο από την επένδυση και από το σχέδιο της εστίας που θα επιλέξετε. 

ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΤΙΑΣ ΤΖΑΚΙΟΥ

Κλασσικό, Μοντέρνο, Ίσιο, Καμπύλο, Πρισματικό, Τετράγωνο, Μακρόστενο, Γωνιακό ή Κεντρικό.     Αν ο χώρος σας  π.χ. προσφέρεται μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα διαμπερές τζάκι (δύο όψεων) που να λειτουργεί ως διαχωριστικό μέσα χώρο ώστε να υπάρχει οπτική επαφή με τη φωτιά και από τις δύο πλευρές του τζακιού.    Το τζάκι συγκεντρώνει πάντα πάνω του όλα τα βλέμματα και θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη το σχεδιασμό του και τα υλικά επένδυσης.

Στην κατηγορία ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ , στο πλαϊνό μενού της ιστοσελίδας μας μπορείτε να βρείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με επενδύσεις τζακιών.

  Προτείνουμε η επένδυση εξωτερικά από το τζάκι να κατασκευάζεται από πυράντοχη γυψοσανίδα.  Η γυψοσανίδα είναι ένα υλικό που μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε διάφορα σχέδια ενώ μπορούμε να κρατήσουμε και αναδείξουμε τις γραμμές του τζακιού ή  και να αλλάξουμε εντελώς την αρχική μορφή της εστίας.     Οι κατασκευές από γυψοσανίδα μπορούν να  προσφέρουν ένα αποτέλεσμα κομψό στην τελική εμφάνιση στο τζάκι.

 ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ

Η γυψοσανίδα δεν είναι απαραίτητο να περιοριστεί μόνο πάνω στο τζάκι, μπορεί να επεκταθεί και σε διπλανούς τοίχους.   Μπορούμε χρησιμοποιώντας γυψοσανίδα  να ενσωματώσουμε έπιπλα με το τζάκι, να δημιουργήσουμε βιβλιοθήκες κατασκευασμένες με γυψοσανίδα δίπλα από το τζάκι, πάγκο ή και δυο παγκάκια από γυψοσανίδα που να εκτίνονται δεξιά και αριστερά του τζακιού, διακοσμητικά ράφια δίπλα ή και πάνω στο τζάκι, κουτιά με εσοχές, όπως και θέσης για ηλεκτρικές συσκευές όπως DVD και TV.

   ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 

Η θέση της τηλεόρασης είναι ένα θέμα που συχνά απασχολεί και προβληματίζει στην επένδυση τζακιού. Η τηλεόραση και τοτζάκι είναι δυο αντικείμενα που διεκδικούν  το ίδιο σημείο μέσα στο χώρο. 

Η τηλεόραση μπορεί να τοποθετηθεί σε ανεξάρτητο έπιπλο δίπλα στο τζάκι,  να στερεωθεί στον διπλανό τοίχο,  να στερεωθεί πάνω σε διπλανή σύνθεση γυψοσανίδας ή να τοποθετηθεί σε εσοχή και να ενσωματωθεί μέσα στη γυψοσανίδα.   Μια άλλη πρόταση είναι η τηλεόραση πάνω από το τζάκι.   Αρκετοί έχουν επιφυλάξεις σχετικά με τη θερμότητα και αποφεύγουν τη συγκεκριμένη θέση, όμως h θερμοκρασία της γυψοσανίδας πάνω από το τζάκι είναι χαμηλή και γενικά δεν δημιουργεί προβλήμα στην τηλεόραση.

  Για μικρότερες απώλειες θερμότητας προτείνουμε πίσω από το σημείο που θα τοποθετηθεί η τηλεόραση, ανάμεσα στο τοίχωμα της εστία του τζάκι και τη γυψοσανίδας να τοποθετηθούν τα κατάλληλα  θερμομονωτικά υλικά  που θα αφαιρέσουν κάθε πιθανή υψηλή θερμοκρασία.

  ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Ο φωτισμός στο τζάκι είναι άλλο ένα διακοσμητικό  στοιχείο που αναδεικνύει τα σχήματα και τα υλικά.    Επίσης ο κρυφός φωτισμός στο τζάκι αναδεικνύει  τις ιδιαιτερότητες και τα χρώματα των υλικών ενώ συμβάλλει στην ευχάριστη ατμόσφαιρά που δημιουργεί το τζάκι μέσα στο χώρο. 

  Εάν το αποφασίσετε να τοποθετήσετε κάποια ηλεκτρονική συσκευή ή φωτισμό στο τζάκι σας θα πρέπει να προβλέψουμε τις κατάλληλες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

  

ΧΡΩΜΑΤΑ & ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ

Για την εξωτερική επένδυση στο τζάκι, η ταπετσαρία τοίχου είναι ένα υλικό που αρέσει ιδιαίτερα.    Έχει την ικανότητα να μεταμορφώνει το τζάκι με μια απλή κίνηση δημιουργώντας μοναδικό στυλ.   Σίγουρα μία ταπετσαρία στο τζάκι θα το έκανε να δείχνει πιο ιδιαίτερο.   Τα σχέδια σε ταπετσαρίες είναι ποικίλα με διάφορους χρωματισμούς.   Υπάρχει ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, για να δημιουργήσουμε ένα τζάκι ξεχωριστό στο σπίτι σας

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΡΝΙΖΑ ΤΖΑΚΙΟΥ

Η εταιρία μας GEORGOULAKIS FIREPLACES διαθέτει στον εκθεσιακό μας χώρο στο Ρέθυμνο μια τεράστια συλλογή από τα πιο παραδοσιακά μέχρι τα πιο μοντέρνα σχέδια σε τζάκια και σόμπες.    Εμείς θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την εξωτερική επένδυση  για το τζάκι, διαλέγοντας μέσα από μια μεγάλη γκάμα υλικών όπως μάρμαρο, γρανίτης, μέταλλο, ξύλο, τζάμι. κ.α.    Σε κάθε περίπτωση θα εντοπίσετε στοιχεία που σας ταιριάζουν.

Η διακόσμηση του τζακιού μπορεί να σχεδιαστεί με όποιο τρόπο επιθυμεί ο ιδιοκτήτης, ανάλογα με το ύφος και το στυλ του σπιτιού.   

 Είναι σημαντικό η διακόσμηση να μην εμποδίζει τη σωστή λειτουργία στο τζάκι.   Για παράδειγμα, πρέπει η εστία του τζακιού να διαστέλλεται και να συστέλλεται ελεύθερα όταν αυξάνονται ή μειώνονται η θερμοκρασίες που αναπτύσσονται εντός της κατά τη διάρκεια της καύσης.

 
 
 
 
Επικοινωνία
 
28310 25499
info@georgoulakis.gr
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες