αρχική εταιρεία κατάλογος ενημέρωση χρήση & συντήρηση επικοινωνία
 
 
 
 
 
 
 
Newsletter
 

- Πως μπορώ να μετατρέψω το παλιό τζάκι σε Ενεργειακό Τζάκι ;

 Ονομάζονται  Ένθετες ενεργειακές εστίες ή αλλιώς Ένθετες ενεργειακές κασέτες.  Υπάρχουν ενεργειακές κασέτες με καύσιμο ξύλο και μπρικέτες, ενώ υπάρχουν και ενεργειακές κασέτες με καύσιμο πελλετ/pellet. .......


.....   Όλο ένα και περισσότεροι καταναλωτές αποφασίζουν να αναβαθμίσουν  το παλιό τζάκι τους και να το μετατρέψουν σε Ενεργειακό τζάκι.     Μπορούν  να επιλέξουν:

  • Ένθετες ενεργειακές κασέτες με καύσιμο το ξύλο & μπριγκέτα,   ή
  •  Ένθετες ενεργειακές κασέτες με καύσιμο το πελετ/pellets.  
  •  ΤΙ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΝΘΕΤΗ ΚΑΣΕΤΑ;

  Οι ενεργειακές κασέτες έχουν υψηλή απόδοση θερμοκρασίας, μειώνουν την κατανάλωση των ξύλων.  Η πόρτα από τζαμί που διαθέτουν προσφέρει ασφάλεια κατά τη λειτουργία.   Είναι διαθέσιμες σε διάφορα μεγέθη, ισχύ και αισθητική.   Οι ένθετες ενεργειακές κασέτες  παράγουν θερμό αέρα στο χώρο,  ενώ η κυκλοφορία του θερμού αέρα στα ένθετα ενεργειακά τζάκια τύπου κασέτας  μπορεί να πραγματοποιηθεί με φυσική ροή  ή με την βοήθεια βεντιλατέρ αέρα να μεταδοθεί και σε γειτονικούς  χώρους με τη βοήθεια αεραγωγών.

  •  ΠΡΙΝ ΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΣΕΤΑΣ;

   Απαραίτητο είναι σε πρώτη φάση να γνωρίζουμε το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η εστία στο ήδη υπάρχων τζάκι (μαντέμι ή πυρότουβλο),   καθώς και τις εσωτερικές διαστάσεις της εστίας του τζακιού.   Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να επιλέξουμε την ενεργειακή εκείνη εστία (τύπου κασέτα) που ταιριάζει στο υπάρχον τζάκι.  Οι ενεργειακές κασέτες  είναι κατασκευασμένες με τεχνικές προδιαγραφές ειδικά σχεδιασμένες  για το σκοπό αυτό.

 

  • ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ;

Η διαδικασία είναι σε γενικές γραμμές απλή, σύντομη και οικονομική και μπορεί να πραγματοποιηθεί στα περισσότερα από τα συμβατικά τζάκια.    

Αναβάθμιση Εστίας Τζακιού:

  Η τοποθέτηση ενεργειακής κασέτας γίνεται πολύ εύκολα με ελάχιστες επεμβάσεις και χωρίς να καταστρέφετε ή υπάρχουσα επένδυση του τζακιού.    Τοποθετείτε μια ενεργειακής εστίας (τύπου κασέτα) στο εσωτερικό του ήδη υπάρχον τζακιού μας  με ανοιχτή εστία και γίνονται μικρές μετατροπές στην υπόλοιπη εγκατάσταση – απαραίτητες για την καλή λειτουργία της ενεργειακή ένθετης κασέτας  (όπως  έξοδοι αεραγωγών, μονώσεις, είσοδος εξωτερικού αέρα κλπ).

Με την ενεργειακή κασέτα εξασφαλίζουμε ότι το τζάκι σας θα λειτουργεί πλέον σωστά, κάτι που θα γίνει με τις δικές μας μετατροπές στην ήδη υπάρχουσα κατασκευή τζακιού σας. Οι μετατροπές αυτές θα εξαρτηθούν από τον τρόπο με τον οποίο έχει τοποθετηθεί το τζάκι σας.

Πάντοτε γίνεται προσπάθεια να μην επέμβουμε καθόλου στη επένδυση του τζακιού προκειμένου να μην αυξηθεί το κόστος για τον ιδιοκτήτη.   Ωστόσο, κάποιες φορές οι επεμβάσεις στη διακόσμηση του τζακιού κρίνονται απαραίτητες. 

Πλεονεκτήματα μετατροπής τζακιού ανοικτού θαλάμου σε Ένθετο Ενεργειακό Τζάκι ξύλου ή πελλετ.

  • Εκμεταλλευόμαστε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την θερμική απόδοση του ξύλου.     Σε ένα τζάκι ανοιχτού θαλάμου μόλις το 15% την θερμότητας που δημιουργείτε από την καύση αποδίδεται στον εσωτερικό χώρο,  ενώ το υπόλοιπο 85% διαφεύγει από την καμινάδα στο περιβάλλον με μορφή καυσαερίων.   Με την μετατροπή σε Ενεργειακό Τζάκι αποδίδεται στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού το 75%-85% της θερμότητα που παράγετε από τη καύση και μόλις ένα 15%-25%  της παραγόμενης θερμότητας διαφεύγει στο περιβάλλον από την  καμινάδα. Με την μετατροπή σε Ενεργειακά Τζάκια πέλλετ/pellet αποδίδεται στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού πάνω απο 90% της θερμότητα που παράγετε από τη καύση του πελλετ.
  • Με την μετατροπή αυτή επιτυγχάνουμε σημαντική μείωση στην κατανάλωση ξύλου.   Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ένα τζάκι ανοιχτού θαλάμου έχει μια μέση κατανάλωση ξύλων της τάξεως των 7-9 Kg/h ενώ ένα ενεργειακό τζάκι καταναλώνει κατά μέσω όρο 2-4 Kg/h ξύλα.
  • Μεγιστοποιείτε η ασφάλεια κατά την λειτουργία του τζακιού.    Δεν υπάρχει φόβος να διαφύγει η φωτιά (μέσω κάποιας σπίθας) ούτε τίθεται ζήτημα εισαγωγής κατάλοιπων της καύσης στον χώρο. 
  •  Η μετατροπή ενός τζακιού σε ενεργειακό αποτρέπει τα καυσαέρια στον χώρο μας.    Ακόμα και σε περιπτώσεις λανθασμένης κατασκευής της καπνοδόχου. Μέσω του τάμπερ  και της πόρτας, δεν επιτρέπει την αντίστροφη πορεία των καυσαερίων εξασφαλίζοντας μας έτσι ασφάλεια και σε περιπτώσεις δημιουργίας υποπίεσης.

 

Στο πλαϊνό μενού της ιστοσελίδας μας, μπορείτε να βρείτε μες την κατηγορία  Τζάκια Ξύλου  - «Ένθετες Κασέτες ξύλου»,    και μες την κατηγορία  Εστίες Pellet  μπορείτε να βρείτε  «Ένθετες Κασέτες  πελλετ αέρα»   ή  « Ένθετες Κασέτες  πελλετ νερού»  σύνδεσης με καλοριφέρ. 

Η εταιρία μας ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΚΗΣ ΤΖΑΚΙΑ  αντιπροσωπεύει στο Ρέθυμνο πάνω από  40 προηγμένες εταιρίες του εσωτερικού & εξωτερικού με ένθετες ενεργεικές κασέτες.  Έτσι σας παρέχουμε  στον εκθεσιακό μας  χώρο μια μεγάλη ποικιλία σε σχέδια ποιότητα και τιμή.   Στην εταιρία μας υπάρχουν Ένθετες Ενεργειακές Κασέτες όλες με υψηλής ποιότητας κατασκευής.

 

    Προσοχή!  Θεωρείται ενεργειακό ένα κλειστό τζάκι όταν πληροί προδιαγραφές που πιστοποιούνται γραπτά από τους κατασκευαστές και συνοδεύεται από διεθνείς πιστοποιήσεις . Πρέπει να αναφέρεται απόδοση σε kw, κατανάλωση ξύλου, βαθμό απόδοσης, βάρος, σε ορισμένα αναφέρεται ακόμα και η εκπομπή των ρύπων.  

 

* Όλα τα τζάκια/ σόμπες, και  προϊόντα θέρμανσης  που αντιπροσωπεύουμε τηρούν τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις που αφορούν τα ενεργειακά τζάκια εσωτερικού χώρου και διαθέτουν πιστοποίηση CE σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ συνοδεύονται πάντα από πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.

 

 
 
 
 
Επικοινωνία
 
28310 25499
info@georgoulakis.gr
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες