αρχική εταιρεία κατάλογος ενημέρωση χρήση & συντήρηση επικοινωνία
 
 
 
 
 
 
 
Newsletter
 

- Σόμπα, τι είναι η Ενεργειακή Σόμπα ;

  Απαξιωμένες τις τελευταίες δεκαετίες οχι μόνο στη χώρα μας και στο Ρέθυμνο, οι ξυλόσομπες ποτέ όμως δεν έπαψαν να εξελίσσονται τεχνολογικά με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλέον και ενεργειακές σόμπες με καύσιμο ξύλο ή μπρικέτες ξύλου,  σόμπες πελλετ/pellet, σόμπες με βεντιλατέρ αέρα,  σόμπες με φούρνο, ακόμη και σόμπες νερού που μπορούν να συνδεθούν με καλοριφέρ. .........


Η σημερινή σόμπα έχει πιο σύγχρονο design από τις παλιές ξυλόσομπες με πόρτα από τζάμι που προσφέρει την άπλετη θέα στις φλόγες τις φωτιάς.    Έχουν μεγάλη απόδοση που φθάνει το 95%, άρα μικρή κατανάλωση σε ξύλα ή πελετ.   Η μεγάλη απόδοσή στη σημερινη σόμπα οφείλεται στον τρόπο κατασκευής της.  Η ενεργειακή σόμπα είναι φτιαγμένη από χάλυβα ή μαντεμι, διπλών ή τριπλών τοιχωμάτων,  με ειδικά θερμοανθεκτικά υλικά και συνήθως όσο πιο βαριά είναι η συσκευή τόσο το καλύτερο.

Η εξωτερική επένδυση της σόμπας μπορεί να είναι από διάφορα υλικά όπως κεραμικό, μάρμαρο, πέτρα, με ποικιλία διαστάσεων και χρωματισμών.   Όλων των ειδών οι σόμπες, πλεονεκτούν συγκρινόμενες με τα τζάκια στο γεγονός ότι απαιτούν για την εγκατάστασή τους -κατά κανόνα- πολύ λιγότερα "μερεμέτια" και καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο.  Επίσης, χρησιμοποιούν μικρότερης διαμέτρου καμινάδα και δεν απαιτούν επένδυση.


Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΌΜΠΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ & ΧΡΩΜΑΤΑ

Στο πλαϊνό μενού της ιστοσελίδας μας μπορείτε να βρείτε περισσότερες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με μερικές από τις Ενεργειακές Σόμπες ξυλου και Ενεργειακές Σόμπες pellet που διαθέτουμε. 

     ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΜΠΑΣ:  

Το μόνο που χρειάζεται για την τοποθέτησή της σόμπας είναι η ύπαρξη καμινάδας, που αν δεν είχε προβλεφθεί όταν χτιζόταν το σπίτι μπορεί να γίνει και εκ των υστέρων.  

 Όσο για τα αντιαισθητικά μπουριά, δηλ. τους καπνοσωλήνες που συνδέουν τη σόμπα με τη καμινάδα, μπορούν να μη φαίνονται μέσα στο σπίτι καθώς σε αρκετά μοντέλα σόμπα ξύλου και σόμπας πελλετ υπάρχει η δυνατότητα εξόδου του καπνού από τη πίσω πλευρά της ξυλόσομπας.


ΣΟΜΠΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΦΑΝΗ ΚΑΜΙΝΑΔΑ

 

ΣΟΜΠΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ:

Για τα πολλά τετραγωνικά υπάρχει βέβαια και η λύση της ενεργειακής σόμπας με μπόϊλερ νερου, σόμπα δηλαδή που συνδέεται με καλοριφέρ.   Μπορεί να λειτουργεί με καύση ξύλου ή βιοκαυσίμου pellet.   Στη σόμπα καλοριφέρ, η ενέργεια που παράγεται διοχετεύεται σε νερό, που αφού θερμανθεί σε ειδικό θάλαμο μεταφέρεται μέσω κυκλοφορητή στο υπάρχον δίκτυο καλοριφέρ, προσφέροντας ομοιόμορφη θέρμανση σε όλους τους χώρους αλλά και ζεστό νερό για οικιακή χρήση.

Μία σόμπα καλοριφέρ είναι ικανή να ζεστάνει έως και 200 τ.μ. καθιστώντας το πετρέλαιο κυριολεκτικά αχρείαστο.  Επίσης μπορεί να διαθέτει και φούρνο ψησίματος κάτι που σας προσφέρει μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος από τη χρήση της οικιακής σας κουζίνας.

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΟΜΠΑΣ:   Όσο για τη συντήρηση αρκεί ο καθαρισμός στην εστία της σόμπας και της καμινάδας μία φορά το χρόνο.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΟΜΠΑΣ :

Σε ότι αφορά στο κόστος αγοράς, αυτό ποικίλει ανάλογα με τον τύπο της σόμπας, την προέλευση της, την απόδοση και τα τετραγωνικά που μπορεί να θερμάνει.  Η σόμπες συνήθως είναι πιο οικονομικές στην αγορά τους από ένα τζάκι και δεν χρειάζονται επιπλέον διακόσμηση με γυψοσανίδα, ενώ η απόδοση τους είναι ανάλογη με εκείνη του τζακιού.

Σε γενικές γραμμές οι τιμές ξεκινούν λίγο πιο πάνω από τα 200 ευρώ και μπορεί να αγγίξουν κατά περίπτωση τα 5.000 ευρώ.

Για να επιλέξουμε την καταλληλότερη σόμπα για το σπίτι μας, καλό είναι να θέσουμε κάποια κριτήρια, όπως ο τύπος του καυσίμου της σόμπα (πέλλετ ή ξύλο), η μορφολογία του χώρου που πρόκειται να γίνει η εγκατάσταση και τέλος οι απαιτήσεις μας κατά την χρήση.  

Επειδή κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές απαιτήσεις και προτεραιότητες, το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

 Για τον σκοπό αυτόν, βρισκόμαστε στην διάθεσή σας για να συζητήσουμε και να σας προτείνουμε την συσκευή που θα καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες σας

 

   ΠΡΟΣΟΧΗ!  Η τοποθέτηση της σόμπας πρέπει να γίνεται από ειδικά εξειδικευμένο συνεργειο.  Από τεχνικούς με εμπειρία και συνεχή ενημέρωση για την τεχνολογική εξέλιξη γύρω από τον χώρο των ενεργειακών συστημάτων θέρμανσης.

Στην εταιρία μας ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΚΗΣ FIREPLACES  στο Ρέθυμνο, το προσωπικό μας, είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να σας παράσχει ουσιαστική ενημέρωση σχετικά με τα προϊόντα σόμπας που σας ενδιαφέρουν, τις απαιτήσεις, τις προδιαγραφές τους, καθώς και τη δυνατότητα εγκατάστασής τους στον οικιακό ή τον επαγγελματικό σας χώρο.

Ραντεβού για Καθαρισμό Καμινάδας Σόμπας στο Ρέθυμνο αλλά και στα περίχωρα καλέστε στην εταιρία μας  στο παρακάτω τηλέφωνο επικοινωνίας.  τηλ. 2831025499

 
 
 
 
Επικοινωνία
 
28310 25499
info@georgoulakis.gr
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες