αρχική εταιρεία κατάλογος ενημέρωση χρήση & συντήρηση επικοινωνία
 
 
 
 
 
 
 
Newsletter
 

ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ, κατάλληλο ξύλο

Χρησιμοποιείτε μόνο ξερά ξύλα, με ποσοστό υγρασίας χαμηλότερο από 20%.

  Τα ξύλα θεωρούνται έτοιμα για κάψιμο όταν έχουν αφεθεί να στεγνώσουν σε ανοιχτό, αλλά καλυμμένο από βροχή και χιόνι, χώρο, για 2 τουλάχιστον χρόνια μετά την κοπή τους.

 - Όσο πιο χαμηλό είναι το ποσοστό σχετικής υγρασίας του ξύλου, τόσο πιο υψηλή είναι η θερμογόνος δύναμη που αποδίδει......


.......

Η θερμογόνος δύναμη των φρέσκων ξύλων είναι κατά 50% χαμηλότερη από αυτή των ξερών.

  Όταν καίγονται χλωρά ξύλα, το μεγαλύτερο μέρος των θερμίδων που παράγονται σπαταλούνται για την εξάτμιση της υγρασίας που περιέχουν.

  Εκτός αυτού, σχηματίζεται μεγάλη ποσότητα υπολειμμάτων (πίσσας), που επικάθονται στα τοιχώματα του θαλάμου καύσης και του καπναγωγού, και δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του τζακιού.

 

◦ Καυσόξυλα καλής ποιότητας

 Σας συνιστούμε ξύλα από πλατύφυλλα σκληρά δέντρα: οξιά, καρπίνος, βελανιδιά, ψευδακακία, φράξος, σημύδα,

σφένδαμος, καραγάτσι. Τα πιο κατάλληλα καυσόξυλα είναι αυτά που προέρχονται από δέντρα με χαμηλή περιεκτικότητα ρητίνης και μεγάλη συνοχή της ύλης. Ειδικότερα, τα σκληρά και βαριά ξύλα εξασφαλίζουν έντονη και σταθερή φλόγα στο τζάκι.

 

◦ Καυσόξυλα μεσαίας ή κακής ποιότητας

 Σας συνιστούμε να μη χρησιμοποιείτε ξύλα από:κωνοφόρα δέντρα, ιτιά, λεύκα, σημύδα. Παράγουν μία έντονη αλλά σύντομη φλόγα, που συνεπάγεται κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας, για να επιτευχθεί θερμογόνος

δύναμη αντίστοιχη με αυτή των σκληρών ξύλων. Τα ξύλα αυτά έχουν το χαρακτηριστικό ότι είναι ρητινώδη και, για το λόγο αυτό, παράγουν πολύ καπνιά και λίγη στάχτη, προκαλούν μικροεκρήξεις, απαιτούν πιο συχνό καθάρισμα του τζακίου και της καπνοδόχου.

 

◦ Ακατάλληλα καυσόξυλα

  Μη χρησιμοποιείτε ποτέ υγρά ξύλα ή ξύλα με πίσσα.

 

! Τα καυσόξυλα δεν πρέπει να ακουμπάνε πάνω στα τοιχώματα ή στο τζάμι και δεν πρέπει να στοιβάζονται ασφυκτικά.

! Δεν επιτρέπεται να καιτε: απορρίμματα, παλιόχαρτα, κόντρα πλακέ ή νοβοπάν, ινοσανίδες, αμπαλάζ, ξύλα λακαριστά ή επενδυμένα με πλαστικό υλικό, χαρτόνια, κτλ.

! Απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε τύπου υγρού καυσίμου. Τα καύσιμα αυτά ή τα συναφή είναι επικίνδυνα για το χρήστη και θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημίες. 

Εκτός αυτό ρυπαίνουν και το περιβάλλον.

 
 
 
 
Επικοινωνία
 
28310 25499
info@georgoulakis.gr
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες