αρχική εταιρεία κατάλογος ενημέρωση χρήση & συντήρηση επικοινωνία
 
 
 
 
 
 
 
Newsletter
 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, καθαρισμός καμινάδας

Όλες οι ενέργειες συντήρησης πρέπει να πραγματοποιούνται αφού πρώτα η συσκευή σβήσει και κρυώσει. Μη χρησιμοποιείτε σε καμία περίπτωση διαβρωτικά προϊόντα καθαρισμού      ......


Περιοδικός έλεγχος

  Κατά την περίοδο λειτουργίας της συσκευής, ελέγχετε κάθε δύο μήνες τον καπναγωγό σύνδεσης και την καπνοδόχο για να εξακριβώσετε αν έχει επικαθίσει πίσσα πάνω στα τοιχώματα.

Η καύση των ξύλων παράγει καπνιά και άλλους οργανικούς ατμούς, τα οποία (ειδικά αν έχουν ποσοστά υγρασίας υψηλότερα από 30%) σχηματίζουν την πίσσα. Η πίσσα αυτή κολλάει πάνω στα τοιχώματα της καπνοδόχου και παρεμποδίζει την έξοδο των καπναερίων.

  ! ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πίσσα είναι αναφλέξιμο υλικό. Η αυτανάφλεξή της μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην καπνοδόχο και στην οικοδομή. Αν έχει συσσωρευτεί πίσσα στα τοιχώματα, πρέπει να την απομακρύνετε, για να ελαττώσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Ο καθαρισμός πρέπει να είναι μηχανικός δηλ. με βούρτσα ή ειδικά εργαλεία. Προσοχή! Ο χημικός καθαρισμός δεν είναι αρκετός! Η αποτελεσματικότητα του είναι μικρή.

  ! Η πλήρης συντήρηση ολόκληρου του συστήματος θέρμανσης πρέπει να πραγματοποιείται, υποχρεωτικά, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, πριν από την εποχιακή έναρξη λειτουργίας. Σας συνιστούμε επίσης να ελέγχετε ολόκληρο το σύστημα θέρμανσης και κατά την περίοδο λειτουργίας. Αν υπάρχει καπέλο μηχανικό περιστροφικό, καλό θα είναι κάθε χρόνο να συντηρείτε ώστε η περιστροφή του να μην δυσκολεύει την απαγωγή των καυσαερίων.

 

  ▪ Καθαρισμός του κρυστάλλου (τζάμι πόρτας)

  Ο σχηματισμός αιθάλης στο κρύσταλο δεν μπορεί να αποφευχθεί ειδικά όταν χρησιμοποιούνται υγρά ξύλα.

 Βεβαιωθείτε ότι η πόρτα είναι εντελώς κατεβασμένη και ανοίξτε την.

 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται μόνο σε κρύα συσκευή για να μη ραγίσει το κρύσταλλο.

 Μη χρησιμοποιείτε ποτέ υλικά που μπορούν να χαράξουν ή να καταστρέψουν το τζάμι, γιατί οι χαράξεις μπορούν να γίνουν ρωγμές.

Στο εμπόριο θα βρείτε ειδικά καθαριστικά για το τζάμι του τζακιού.

 

▪ Καθαρισμός της εστίας από τη στάχτη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ)

 Ο καθαρισμός της εστίας και του συρταριού στάχτης πρέπει να γίνεται καθημερινά. Μετά από μία ολόκληρη ημέρα

λειτουργίας του τζακιού συσσωρεύεται αρκετά μεγάλη ποσότητα στάχτης.

 Αν δεν φροντίζετε για τον καθημερινό καθαρισμό της εστίας, θα συσσωρευτεί υπερβολική ποσότητα στάχτης, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία.

 Οι στάχτες που αφαιρούνται από την εστία πρέπει να τοποθετούνται σε δοχείο από πυρίμαχο υλικό, και να τοποθετηθεί μακριά από εύφλεκτα υλικά.

 

 

▪ Καθαρισμός της επένδυσης

  Η επένδυση πρέπει να καθαρίζονται με ένα μαλακό και στεγνό πανί, πριν από τη χρήση οπουδήποτε προϊόντος καθαρισμού (έστω και αυτό είναι απαλό).

  Μην βρέχετε και μην καθαρίζετε ποτέ τα μέρη με κρύο νερό, όσο είναι ακόμη ζεστά: το θερμικό σοκ μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμό τους.  

 

 

Τα εναρμοσμένα πρότυπα και οι τεχνικές προδιαγραφές που αναφέρθηκαν συμφωνούν με τους ισχύοντες κανόνες της τεχνικής για   την ασφάλεια στην ΕΕ.

   Η εγκατάσταση πρέπει να γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τους κανονισμούς μόνο από εξειδικευμένο  προσωπικό το οποίο εργάζεται στην επιχείρηση.

 ▪ Η ευθύνη της εταιρίας περιορίζεται στη τοποθέτηση του προιόντος σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ζημίες που προκλήθηκαν από μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας, χρήσης και συντήρησης του προιόντος, καθώς και από μη εξουσιοδοτημένες μετατροπές του.

 

 

 
 
 
 
Επικοινωνία
 
28310 25499
info@georgoulakis.gr
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες